Zorgverzekering kaakchirurg

Je gebit is erg belangrijk. Je gebit is over het algemeen een goede afspiegeling van je gezondheid. Je hebt voor een groot deel zelf in de hand hoe je gebit eruit ziet. Minimaal twee keer per dag flossen en poetsen is belangrijk, net zoals niet teveel zoetigheid eten en drinken. De meeste mensen gaan één of twee keer per jaar op controle bij de tandarts. Een tandarts zal de meeste verrichtingen zelf doen zoals gaatjes vullen, foto's maken en makkelijke kronen en bruggen plaatsen. Maar het kan gebeuren dat er een ingewikkelde verrichting zal moeten worden uitgevoerd. In dat geval zal je tandarts je doorverwijzen naar een kaakchirurg. De tandarts wordt niet vergoed vanuit de basis zorgverzekering. De kaakchirurg onder bepaalde voorwaarden wel! Wat wil je weten over de kaakchirurg?

Vergoeding zorgverzekering kaakchirurg

De kaakchirurg wordt onder bepaalde voorwaarden vanuit de basis zorgverzekering vergoed. Hiervoor geldt wel het eigen risico, hiermee dien je dus rekening te houden. De kaakchirurg is specialistische zorg, vandaar dat het vergoed wordt vanuit de basis zorgverzekering. Niet alle verrichtingen worden vergoed. Zo wordt het trekken van tanden en kiezen door de kaakchirurg alleen vergoed als het een ingewikkelde behandeling is. Ingewikkeld houdt in dat de tandarts het niet zelf kan en je daarom doorverwijst. Je tandarts zal beoordelen of de verrichting eenvoudig of ingewikkeld is. Wanneer deze ingewikkeld is zal hij een verwijskaart maken voor de kaakchirurg. De kaakchirurg zal je gebit bekijken en foto's maken (deze worden ook vergoed) en indien nodig toestemming vragen aan je zorgverzekering. Wanneer alles is goedgekeurd zal de kaakchirurg je gebit onder handen nemen. Ook een kunstgebit wordt vergoed vanuit de basis zorgverzekering.

Opletten

Wanneer je naar de kaakchirurg wordt doorgestuurd is het altijd belangrijk dat je wordt doorverwezen door je tandarts. Alleen dan wordt de kaakchirurg vanuit de basis zorgverzekering vergoed. Vraag dus altijd goed bij je tandarts en kaakchirurg na hoe het met vergoedingen zit. Wanneer je kaakchirurg een eenvoudige extractie uitvoert, dan zal deze niet vergoed worden vanuit je basis zorgverzekering, maar waarschijnlijk wel vanuit een eventuele aanvullende tandartsverzekering.

 

Goedkoopste zorgverzekering 2015

 Zorgverzekering  Premie 2015 Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
 Bewuzt  85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
 Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
 Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
 CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
 Energiek  91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
 OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
 Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
 Univé  96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé
 PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
 UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
 Delta Lloyd  98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd