Meer info

Er is nog veel meer informatie over de zorgverzekering. Op deze site proberen we zoveel mogelijk informatie te geven over alles wat met zorg te maken heeft. Heb je nog vragen, vul dan het contactformulier in en we zullen ons best doen om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Kinderen

Iedereen die in Nederland woont en/of werkt is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Ook kinderen moeten verzekerd zijn. Kinderen zijn gratis meeverzekerd met hun ouders. Er hoeft voor hun dus geen premie en ook geen eigen risico betaald te worden. Vanaf de 18e verjaardag moet er wel premie betaald gaan worden. Heb of krijg je kinderen? Wat moet je dan allemaal weten over de zorgverzekering?

Zwanger

Wanneer je zwanger wilt worden of al zwanger bent dan heb je meerdere keren met je zorgverzekering te maken. Het is goed om op de hoogte te zijn wat je allemaal moet regelen en welke zorgkosten je kunt verwachten. Je kunt hier zelfs je aanvullende zorgverzekering op afsluiten om op die manier zo goed verzekerd te zijn.

18 jaar

Tot je 18e ben je gratis met je ouders meeverzekerd, maar vanaf je 18e mag je zelf een zorgverzekering afsluiten. Ook moet je zelf premie gaan betalen. Je kunt bij je ouders meeverzekerd blijven, maar vaak is het voordeliger om zelf een zorgverzekering af te sluiten. Er zijn namelijk verschillende goedkope zorgverzekeraars die zich speciaal op jongeren en studenten richten.

Declaraties

Voor alle zorgkosten die je maakt wordt een rekening gemaakt. Over het algemeen wordt deze rekening gelijk naar je zorgverzekering gestuurd zodat deze hem kan betalen. Worden de zorgkosten niet vergoed? Dan zal je zorgverzekeraar een rekening opsturen. Maar het komt ook voor dat de zorgverlener zijn rekening naar jou opstuurt. Je moet in dat geval de rekening zelf betalen, maar je kunt wellicht wel geld terug krijgen van je zorgverzekering. Je moet de rekening declareren bij je zorgverzekering.

Zorgtoeslag

Er zijn verschillende zorgverzekeraars. Zij mogen allemaal zelf de hoogte van de premie voor de zorgverzekering bepalen. Maar de hoogte van de premie is voor iedereen gelijk. Er mag geen onderscheid gemaakt worden tussen leeftijd, gezondheid en inkomen. Voor mensen met een laag inkomen zijn de kosten voor de zorgverzekering een groot deel van hun inkomen. Speciaal voor de lagere inkomens is de zorgtoeslag. Zorgtoeslag is een tegemoetkoming voor de kosten van je zorgverzekering. Wanneer heb je recht op zorgtoeslag, hoeveel kan je krijgen en hoe moet je dit aanvragen?

Buitenland

Natura of restitutie zorgverzekering

Echtscheiding

 

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers   97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd