Korting op je zorgverzekering

Een zorgverzekering kost gemiddeld 100 euro per maand, dt is dan alleen de basis zorgverzekering. Voor een aanvullende zorgverzekering moet je extra betalen. Voor een gezin met een modaal inkomen is dit een hoop geld. Het zou dus fijn zijn als het wat goedkoper zou kunnen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om korting op je zorgverzekering te krijgen. Dit kan oplopen tot ruim tien procent per maand. Dit is toch mooi meegenomen. Hoe kun je korting op je zorgverzekering krijgen?

Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering is een zorgverzekering die met een groep tegelijk wordt afgesloten. De zorgverzekeraar is blij met een groot aantal klanten, terwijl je zelf beloond wordt met een korting op je basis zorgverzekering en aanvullende verzekering.  Gemiddeld krijg je tien procent korting op de basis zorgverzekering en 15 procent op een aanvullende zorgverzekering. Je kunt een collectieve zorgverzekering via verschillende manieren afsluiten. Vaak is dit een kwestie van even navragen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  • Je werkgever
  • Vereniging
  • Sportclub
  • Krant of tijdschrift
  • Bank
  • Internet websites

Lees meer

Vrijwillig eigen risico

Een andere manier om korting te krijgen op je zorgverzekering is door te kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Het eigen risico houdt in dat je eerst je eigen zorgkosten moet betalen voor dat deze vergoed worden door je zorgverzekering. Er is een verplicht eigen risico van 220 euro in 2012, maar je kunt ook een vrijwillig eigen risico afsluiten van maximaal 500 euro.

Lees meer

Premie per jaar betalen

Een andere mogelijkheid om korting te krijgen is door je zorgverzekering in één keer te betalen. Als je je zorgverzekering per jaar betaald krijg je afhankelijk van de zorgverzekeraar gemiddeld rond de 2 á 3 procent korting op de totale premie. Zeker wanneer je dit geld op een rekening hebt staan is dit mooi meegenomen. Het is een korting waar je eigenlijk niks voor hoeft te doen.

Lees meer

 

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers   97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd
         
         

Maak jouw eigen website met JouwWeb