Zes procent overweegt overstappen

Dit jaar zijn minder mensen van plan om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Uit een enquete blijkt dat 6,2 procent van alle Nederlanders eraan denkt om over te stappen. Dit is een stuk lager dan vorig jaar. Toen waren namelijk 8,1 procent van de mensen van plan om klant te worden bij een andere zorgverzekering. Uiteindelijk stapte 6 procent van de Nederlanders over.

Waarom overstappen naar een andere zorgverzekering?

Ergens was het al te voorspellen dat minder mensen van plan zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Zoals het er nu naar uitziet zullen de premies voor de basis zorgverzekering niet tot licht stijgen. Mensen zien daarom minder snel de noodzaak om op zoek te gaan naar een andere zorgverzekering. Wellicht hebben ze voorgaande jaren al hun zorgverzekering vergeleken en zijn ze tevreden over hun huidige zorgverzekering.

Toch kan het geen kwaad om eens rond te kijken. Het is tenslotte een kleine moeite om je zorgverzekering te vergelijken en iedere tien euro die je goedkoper uit kunt zijn, is mooi meegenomen. Dit geldt voor de basis zorgverzekering, maar helemaal voor de aanvullende zorgverzekeringen. Je hoort in het nieuws alleen de premies voor de basis zorgverzekering, terwijl zorgverzekeraars hun winst juist van de aanvullende zorgverzekeringen moeten hebben. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Let dan op de premie, maar ook zeker op de vergoedingen die gegeven worden. De kans is groot dat je bij een ander goedkoper uit zult zijn!

Het is belangrijk om massaal over te blijven stappen naar goedkopere zorgverzekeringen. Alleen dan dwing je zorgverzekeraars af om hun premies scherp te houden. Als iedereen toch maar klant blijft ook al betaal je de hoofdprijs, dan zal deze zorgverzekeraar zijn prijzen nooit verlagen. Mijn advies: vergelijk zowel je basis als aanvullende zorgverzekering en stap over als je goedkoper en beter verzekerd uit kunt zijn!

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze  Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         
         

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb