Menzis zorgverzekering 2015

Menzis is één van de bekendere zorgverzekeringen. Je kunt bij Menzis kiezen uit drie verschillende basis zorgverzekeringen:

Menzis Budget Bewust: dit is de budget polis van Menzis. Een budget polis is een natura zorgverzekering met meer beperkingen dan een gewone natura zorgverzekering. Voor verschillende operaties en hulpmiddelen kun je maar naar een beperkt aantal zorgverleners. Dit kan een nadeel zijn als je specifieke zorg nodig hebt. Maar tien procent van de mensen kiest voor de budget polis. Veel mensen vinden het een eng idee dat ze dadelijk zorg nodig hebt, die niet volledig vergoed wordt. Een budget polis is uitermate geschikt voor mensen die geen tot weinig zorgkosten hebben of die het niet uitmaakt waar ze zorg krijgen. De Menzis budget polis is de goedkoopste zorgverzekering van Menzis. Je betaalt namelijk 90,75 euro per maand.

Menzis Zorg Verzorgd. Menzis Zorg Verzorgd is de natura zorgverzekering van Menzis. Een natura zorgverzekering houdt in dat je zorg afneemt bij zorgverleners waarmee Menzis een contract heeft. Dit zijn er ruim 35,000 dus de kans is zeer groot dat jouw zorgverleners er tussen zit. Verder heb je wel vrije keuze van huisarts en tandarts. Je betaalt voor deze zorgverzekering wel en stuk meer dan voor de budget polis. De premie bedraagt namelijk 104,75 per maand. Dit is één van de duurste natura zorgverzekeringen. Veel mensen kunnen echter een stuk goedkoper uit zijn als ze recht hebben op collectiviteitskorting. Zo krijgen bijvoorbeeld medewerkers van de Albert Heyn, Gall & Gall, Post NL en Etos korting krijgen.

Menzis Zorg Zo. De Menzis Zorg Zo is de restitutie polis. Bij een restitutie polis kun je zelf beslissen waar je zorg afneemt. Dit geldt bijvoorbeeld voor het ziekenhuis, arts, fysiotherapeut en apotheek. Deze polis is iets duurder dan de Menzis ZorgVerzorgd. Je gaat namelijk 108,25 per maand betalen. 

Aanvullende verzekeringen

Bij de aanvullende verzekeringen is het even opletten. Zo heb je bij de Budget polis maar weinig keuze uit aanvullende verzekeringen, je kunt bijvoorbeeld geen tandartsverzekering afsluiten. Bij de andere twee polissen heb je meer keuze uit aanvullende verzekeringen. Bedenk van tevoren welk zorg je nodig denkt te gaan hebben en pas hier je aanvullende verzekering op aan. 

Zorgverzekering afsluiten bij Menzis

 

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie per maand  Vrije keuze  Overstappen 
       
       
Menzis 90,75  Nee  Overstappen naar Menzis 
CZdirect 91,15 Nee Overstappen naar CZdirect
VGZ 91,15 Nee Overstappen naar VGZ
Hema 97,00 Nee Overstappen naar Hema


Maak jouw eigen website met JouwWeb