Orthodontist

De orthodontist is niet goedkoop, toch moet een groot gedeelte van de kinderen een beugel. Een mooi recht gebit is de standaard. Voor een beugel ben je gemiddeld tussen de 2000 en 2500 euro kwijt. Dit is een hoop geld voor veel mensen! Heeft je kind een complex gebit, dan kan dit bedrag nog verder oplopen. De kosten voor de orthodontist worden in tegenstelling tot tandartskosten niet vergoed voor zowel kinderen als volwassenen. Heeft je kind een beugel nodig, dan heb je in principe niks aan je basis zorgverzekering. Wil je wel een vergoeding voor de orthodontist? Dan zal je een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten!

Aanvullende zorgverzekering voor de orthodontist

Een goede aanvullende zorgverzekering is eigenlijk onmisbaar als je kind een beugel nodig heeft. Wij hebben van verschillende zorgverzekeraars de aanvullende verzekeringen vergeleken om zo te bekijken wat de beste aanvullende verzekering is als je kind een beugel nodig heeft. Het is wel belangrijk om op de voorwaarden en dergelijke te letten! Zo geldt bij de meeste verzekeraars een maximum vergoeding. Deze vergoeding geldt voor de verzekeringsperiode en niet per jaar! Houd dus altijd in de gaten hoeveel er nog vergoed wordt. Zit je bijna aan je maximum en is je kind nog niet klaar bij de orthodontist? Dan is het aan te raden om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Een aanvullende zorgverzekering voor de orthodontist is over het algemeen niet goedkoop. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn kun je het beste eerst aan de orthodontist vragen wat de verwachte kosten zijn. Aan de hand hiervan kun je een zorgverzekering uitkiezen. Verwacht de orthodontist dat je rond de 1000 euro kwijt zult zijn, dan is een hoge vergoeding niet nodig. Maar heeft je kind langer dan gemiddeld een beugel nodig, dan kun je juist veel geld besparen door een goede aanvullende zorgverzekering te kiezen. Andere punten waar je op moet letten zijn bijvoorbeeld hoe lang je kind zijn beugel nog moet dragen. Begint je kind net bij de orthodontist, dan kun je verwachten dat je nog veel kosten gaat maken. Is je kind bijna klaar bij de ortho? Dan is in het nieuwe jaar een aanvullende zorgverzekering wellicht niet meer nodig.

Top drie aanvullende zorgverzekeringen voor de orthodontist

Univé

Univé heeft een goede tandartsverzekering met flinke vergoedingen voor de orthodontist. Er is een vergoeding voor kinderen tot 18 jaar. Maar Univé biedt ook een vergoeding voor de orthodontist vanaf 18 jaar. We hebben hieronder de standaard prijzen van Univé neergezet, maar je kunt bij Univé ook een collectieve zorgverzekering afsluiten. Wil je een zorgverzekering afsluiten bij Univé? Kijk dan altijd of je recht hebt op een collectieve zorgverzekering. Univé heeft voor 2015 een leuke aanbieding voor nieuwe klanten! Deze krijgen namelijk 10 procent op hun basis zorgverzekering.

 • Basis zorgverzekering Univé voor nieuwe klanten: 96,30
 • Tandartsverzekering TandBest: 39,95
 • Vergoeding orthodontist  tot 18 jaar: 2500 euro éénmalig
 • Vergoeding orthodontist vanaf 18 jaar: 1500 euro éénmalig

Overstappen naar Univé

Ditzo (2015)

Ditzo is één van de goedkopere zorgverzekeraars. Ze hebben twee aanvullende zorgverzekeringen waarbij je een vergoeding voor de orthodontist krijgt. Deze vergoeding is alleen voor orthodontie onder de 18 jaar. De premie is laag, maar ook de vergoeding is niet bijzonder hoog. Maar wanneer je verwacht dat de kosten voor de orthodontist laag blijven, dan is Ditzo een goede en goedkope optie!

 • Basis zorgverzekering Ditzo: 89,95
 • Vrije keuze: ja
 • Aanvullende verzekering Zorg Beter: 8,85
 • Vergoeding orthodontist: 75 procent met een maximum van 500 euro

Zorgverzekering afsluiten bij Ditzo

PNO Extra (2015)

PNO Extra is de aanvullende zorgverzekering van PNOzorg voor gezinnen. Zo krijg je goede vergoedingen voor fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen. Maar ook de orthodontist onder 18 jaar wordt volledig vergoed! Dit is erg prettig, je hoeft je met deze zorgverzekering geen zorgen te maken over orthodontist te maken.

 • Basis zorgverzekering: 96,60
 • PNO Extra: 33,90
 • Vergoeding orthodontist: volledig
 • PNOzorg heeft ook een vergoeding voor de orthodontist als je ouder dan 18 bent. In dat geval moet je een tandartsverzekering afsluiten. Vanaf tandartsverzekering PNOzorg Tand Standaard krijg je een vergoeding voor de orthodontist.

 Zorgverzekering afsluiten bij PNOzorg

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd