Oog laseren zorgverzekering

Er zijn in Nederland een paar miljoen mensen met een bril of lenzen. Zeker naarmate je ouder wordt, is de kans groot dat je ogen achteruit gaan. Een bril of lenzen kan aardig in de papieren lopen. Een bril is toch al snel om de vijf jaar aan vernieuwing toe en kost al snel rond de 300 euro. Lenzen zijn nog een stuk duurder, de prijs hiervan is afhankelijk van het soort lenzen, maar je kunt wel zeggen dat je ongeveer 150 euro op jaarbasis kwijt bent. De manier om van je bril of lenzen af te komen is door je ogen te laseren.

Oog laseren

Veel mensen staan een beetje huiverig tegenover het laseren van hun ogen. Bij het laseren van je ogen wordt je hoornvlies met een laser gecorrigeerd tot je de juiste sterkte hebt. Het is toch heerlijk als je geen bril of lenzen meer nodig hebt! Je kan gewoon uit bed stappen zonder alles wazig te zien en problemen met zwemmen en douchen zijn verleden tijd. Ook is het oog laseren om langere termijn een stuk goedkoper dan een bril of lenzen. Toch durft nog niet iedereen het aan. Het is toch een hele investering in één keer en niet iedereen durft het aan. De techniek is gelukkig in de loop der jaren een stuk verbeterd zodat de kans zeer klein is dat er iets misgaat. Denk je erover na om je ogen te laseren? Vraag dan altijd advies in!

Kosten en zorgverzekering

Het oog laseren kost al snel 500 euro per oog, dit is dus 1000 euro in totaal. De prijs is afhankelijk van de kliniek waar je naartoe gaat. Maar het is ook belangrijk dat het een betrouwbare kliniek is. 1000 euro is een hoop geld en in principe wordt het laseren van je ogen niet door de zorgverzekering vergoed. Voor een vergoeding voor het oog laseren zal je een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten. Zeker wanneer je van plan bent om in 2013 je ogen te laseren, kun je nu al vast op zoek gaan naar een aanvullende zorgverzekering die het oog laseren voor een deel vergoed. Zo kun je veel geld besparen! Bij welke zorgverzekering krijg je een vergoeding voor het laseren van je ogen?

Top 3 zorgverzekering oog laseren 

Univé Best (2015)

Univé Best is de aanvullende zorgverzekering van Univé met de meeste vergoedingen. Het is tevens de enige aanvullende verzekering die een vergoeding voor oog laseren en lensimplantatie geeft. Je betaalt voor de aanvullende zorgverzekering 31,95 per maand. Wanneer je nog geen klant bent bij Univé, dan krijg je maar liefst 10 procent korting op de basis zorgverzekering. Hiermee komt de premie voor 2015 uit op 96,30 per maand. Dit is één van de laagste premies!

  • Basis zorgverzekering: 96,30 (tien procent korting)
  • Aanvullende zorgverzekering Best: 31,95
  • Vergoeding oog laseren: 500 euro

Overstappen naar Univé 

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau  Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd