Online zorgverzekering

Het is bij de meeste zorgverzekeraars al mogelijk om online je zaken te regelen. Je maakt bijvoorbeeld een account aan met je gegevens en van daaruit kun je je verzekeringszaken regelen. Zo kun je online je basis en eventuele aanvullende zorgverzekering bekijken. Ook kun je zien welke zorgkosten er gedeclareerd zijn en hoeveel eigen risico je nog hebt. Zo blijf je altijd op de hoogte van je zorgkosten. Maar sommige zorgverzekeraars richten zich zoveel mogelijk op internet. Dit heet ook wel een online zorgverzekering. Je regelt zoveel mogelijk zelf online en in ruil hiervoor ben je goedkoper uit!

Wat is een online zorgverzekering?

Even kort gezegd is een online zorgverzekering een zorgverzekering waarbij je zoveel mogelijk online regelt. Je sluit je zorgverzekering online af, je krijgt je vragen zoveel mogelijk online beantwoord en je regelt alles online zoals het indienen van declaraties. Een online zorgverzekering heeft over het algemeen geen kantoor waar je even langs kunt gaan als je vragen hebt, al verdwijnen deze ook steeds meer bij normale zorgverzekeraars. Het is uiteraard wel altijd mogelijk om telefonisch contact te hebben. Een online zorgverzekering richt zich voornamelijk op jongeren omdat deze groep met internet is opgegroeid. Ze weten precies hoe internet werkt en hoe je alles moet regelen. Het grote voordeel van een online zorgverzekering is dat je alles in je eigen tijd kunt regelen. Je bent niet afhankelijk van kantoortijden, maar je kunt gewoon 's avonds bijvoorbeeld je declaraties indienen. Een ander voordeel is dat een online zorgverzekering over het algemeen goedkoper is dan een normale zorgverzekering. Zorgverzekeraars kunnen namelijk met een online zorgverzekering geld besparen omdat ze minder gebouwen en personeel hebben.

Nadelen van een online zorgverzekering

Er zitten ook een paar nadelen aan een online zorgverzekering. Zo missen sommige mensen het persoonlijke contact. Ze vinden het prettig om vragen rechtstreeks te hebben en hulp te krijgen bij hun zorgverzekering. Zeker als je zorgkosten meer zijn dan gemiddeld en je veel moet regelen, kan het prettig zijn als je een zorgverzekering hebt die meer hulp biedt. Een ander punt is dat online zorgverzekeringen zich  voornamelijk op mensen met weinig zorgkosten en op jongeren richten. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de aanvullende verzekeringen. Deze zijn niet of nauwelijks op ouderen gericht.

Top 3 online zorgverzekeringen

OHRA

OHRA heeft zijn premie voor de zorgverzekering van 2015 in vergelijking met andere zorgverzekeraars niet veel laten stijgen. De premie voor de goedkoopste basis zorgverzekering van OHRA komt uit op 91,87 per maand. 

  • Basis zorgverzekering premie per maand: 91,87

Zorgverzekering afsluiten bij OHRA

 Delta Lloyd

In navolging van alle grote zorgverzekeraars heeft ook Delta Lloyd zijn premie licht verhoogd. De normale premie is 102,90 voor de restitutie zorgverzekering van Delta Lloyd. Maar wanneer je online een zorgverzekering afsluit, dan krijg je extra korting van 4,12 per maand. De premie voor de basiszorgverzekering van Delta Lloyd 2015 komt hiermee uit op 98,78.

Zorgverzekering afsluiten bij Delta Lloyd

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau  Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         
         

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb