Studenten/ jongeren

Tot je 18e ben je gratis met je ouders meeverzekerd, maar vanaf je 18e moet je premie betalen. In principe kun je gewoon bij je ouders meeverzekerd blijven, maar je moet wel premie gaan betalen. Ook heb je recht op zorgtoeslag. Maar het is voor de meeste studenten en jongeren veel voordeliger om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Verschillende zorgverzekeraars hebben namelijk een speciale zorgverzekering voor jongeren of studenten. De basis zorgverzekering voor studenten en jongeren heeft vaak een lage premie, terwijl de aanvullende zorgverzekeringen speciaal samengesteld zijn voor jongeren.

Zorgverzekering voor jongeren

Jongeren zijn een interessante doelgroep. Ze hebben namelijk gemiddeld lage zorgkosten, maar ze moeten wel net zoveel premie betalen. Verschillende grote zorgverzekeraars hebben een speciale zorgverzekering ontwikkeld voor jongeren. Deze is kwa premie een stuk lager. Zo is de goedkoopste zorgverzekering van 2012 maar 92,50. Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico ben je nog goedkoper uit. Ook de aanvullende zorgverzekeringen zijn zeer de moeite waard. Zo kun je voor een paar euro per maand bijverzekeren, denk bijvoorbeeld aan een tandartsverzekering. Een ander voordeel van een zorgverzekering voor jongeren is dat de aanvullende zorgverzekeringen op jongeren zijn gericht. Zo zijn er goede vergoedingen voor anticonceptie en fysiotherapie. Zorgverzekeringen voor jongeren zijn over het algemeen online zorgverzekeringen. Zo regel je veel zelf online.

Zorgverzekering voor studenten

In principe is een zorgverzekering voor studenten hetzelfde als een zorgverzekering voor jongeren. Alleen kun je bij verschillende zorgverzekeraars als student nog meer korting op je zorgverzekering krijgen. Als je namelijk bent ingeschreven bij een hogeschool, kun je recht hebben op een collectieve zorgverzekering.

 

Zorgverzekering 2015 voor jongeren en studenten

 Zorgverzekering  Premie per maand Aanvullend  Overstappen
 ZEKUR  82,50    Overstappen naar ZEKUR
 Bewuzt  85,00 vanaf 1,50  Overstappen naar Bewuzt
 CZdirect  91,15 4,95  Overstappen naar CZdirect
 OHRA  91,87    Overstappen naar OHRA
 Anderzorg  93,00 15,74  Overstappen naar Anderzorg
 PNOzorg Be Young  96,60  9,60  Overstappen naar PNOzorg

 

 

Tags

jongeren,

Maak jouw eigen website met JouwWeb