Tandartsverzekering

Een paar jaar geleden werden tandartskosten nog door de basisverzekering vergoed. Helaas zijn deze vergoedingen geschrapt en moet iedereen boven de 18 zijn eigen tandartskosten betalen. Dit is de controle, maar ook als je gaatjes of andere problemen hebt. Voor kinderen onder de 18 worden de tandartskosten nog wel door de basisverzekering vergoed. Bij ernstige problemen wordt je over het algemeen naar de kaakchirurg doorgestuurd. Deze wordt dan weer wel vergoed door de basiszorgverzekering, maar je moet wel het eigen risico betalen. Waar moet je nu op letten als je een tandartsverzekering wilt afsluiten? En wat is de beste tandartsverzekering?

Beste tandartsverzekering

Het is moeilijk om in te schatten wat de beste tandartsverzekering is. Een goede tandartsverzekering biedt goede vergoedingen tegen een lage premie. Over het algemeen is een tandartsverzekering een dure aanvullende verzekering. Je moet hem eigenlijk alleen afsluiten als je er ook daadwerkelijk gebruik van denkt te gaan maken. Mensen met een goed gebit die vrijwel nooit gaatjes of andere problemen hebben, hebben eigenlijk geen tandartsverzekering nodig. Heb je een minder goed gebit? Dan is het aan te raden om de stand van je gebit eens te bekijken en proberen in te schatten wat je het komende jaar voor kosten kunt verwachten.

Vergoedingen

Voor verschillende behandelingen heb ik uitgezocht wat de vergoedingen bij de verschillende behandelingen zijn. Aan de hand daarvan kun je een inschatting maken welke aanvullende tandartsverzekering bij je past. Ik heb hierbij onderscheid gemaakt tussen de volgende behandelingen en stand van gebit.

  • Beste tandartsverzekering voor een goed gebit
  • Je hebt een goed gebit als je vrijwel nooit gaatjes hebt. In dat geval is een aanvullende tandartsverzekering vrijwel nooit nodig. De kosten voor de jaarlijkse controle zijn goedkoper dan de tandartsverzekering. Wil je toch graag een tandartsverzekering voor het geval dat, kies dan voor een goedkopere variant!
  • Beste tandartsverzekering voor een redelijk gebit
  • Onder een redelijk gebit verstaan we een gebit zonder grote problemen. Je gaat netjes naar de (half)jaarlijkse controle en je hebt af en toe een gaatje of tandplak. Er worden wel eens foto's van je gebit gemaakt, maar niet te vaak.
  • Beste tandartsverzekering voor een slecht gebit
  • Sommige mensen hebben altijd pech met hun gebit. Dit zie je vooral bij oudere mensen. Ze hebben regelmatig gaatjes of andere klachten. In dat geval kun je beter kiezen voor een uitgebreidere tandartsverzekering met goede vergoedingen. Het kan namelijk aardig in de papieren lopen als je alles zelf moet betalen.
  • Beste tandartsverzekering voor kroon of brug
  • Een kroon of een brug is een specifieke behandeling. Bij de ene tandartsverzekering wordt dit niet vergoed, bij een ander gedeeltelijk en bij een uitgebreide tandartsverzekering wordt alles tot een maximaal bedrag vergoed. Heb je een kroon of een brug nodig? Dan kun je veel geld besparen door te kiezen voor een goede aanvullende tandartsverzekering.

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding  Overstappen
Bewuzt  85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         
         

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb