Zorgverzekering te duur

Veel mensen kunnen hun zorgverzekering niet meer betalen

31-08-2012

Vandaag kwam in het nieuws dat veel mensen hun zorgverzekering niet meer kunnen betalen. Dat is niet zo gek ook, want de premie is behoorlijk pittig te noemen. Voor alleen de basis verzekering ben je gemiddeld al rond de 100 euro per persoon per maand kwijt. Hier komt de aanvullende zorgverzekering dan nog bovenop. Mensen met een laag inkomen krijgen zorgtoeslag, maar dat dekt bij lange na niet alle kosten. Zeker mensen die bijvoorbeeld ontslagen zijn of te maken hebben met hoge lasten komen in de problemen.

Zorgverzekeraars zien een duidelijke stijging van mensen die hun zorgverzekering niet meer kunnen betalen. Ze spreken bijvoorbeeld een betalingsregeling af zodat er in termijnen betaald kan worden. In principe is dit alleen maar uitstel, maar het is wel handig als je bijvoorbeeld je eigen risico in één keer moet betalen. Het is wel belangrijk om altijd je zorgverzekering te blijven betalen. Een zorgverzekering is namelijk verplicht. Wanneer je zonder wat te horen helemaal niks meer betaald, dan wordt je gekenmerkt als wanbetaler. Je zorgpremie wordt dan van je loon of uitkering ingehouden en je gaat 130 procent betalen. Dit is alleen maar zonde van het geld.

Merk je dat je in de knel zit en je zorgverzekering niet meer kan betalen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je zorgverzekeraar om een betalingsregeling af te spreken.

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering    Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding    Overstappen  
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting  Overstappen naar Univé
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         
         

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb