Bovenooglidcorrectie

Je ogen bepalen voor een groot deel je uitstraling. Je kunt aan iemands ogen precies zien hoe iemand zich voelt. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid steeds slapper. Dit gebeurt ook bij de huid rond je ogen. Het bovenooglid is het stuk huid dat je ziet als je je ogen dicht doet. Als je jong bent, is dit vel nog strak, maar als je ouder wordt dan wordt het bovenooglid slapper. Het gaat als het ware voor je oog hangen. Ook met je ogen open zie je het bovenooglid zitten. Wanneer het bovenooglid gaat hangen, dan zie je er gelijk een stuk ouder uit. Ook zie je er vermoeider en somberder uit. Maar je kunt ook echt last hebben van hangende bovenoogleden. Het hangt als het ware voor je ogen, waardoor je zich beperkter is.

Bovenooglidcorrectie

De manier om je hangende oogleden weer strak te krijgen is door middel van een bovenooglidcorrectie. Bij een bovenooglidcorrectie wordt er overtollig huidweefsel weggehaald en je vel weer strak getrokken. Hierdoor zijn je hangende oogleden verleden tijd en zie je er weer een stuk jonger en frisser uit. Ook kun je weer optimaal zien. Je kunt een bovenooglidcorrectie bij verschillende klinieken laten uitvoeren. Laat je altijd goed informeren over de risico's en het gewenste resultaat. Een bovenooglidcorrectie is niet goedkoop en wordt ook niet vanuit de basis zorgverzekering vergoed. Gemiddeld kost een bovenooglidcorrectie tussen den 900 en 1400 euro. Ben je van plan om in 2013 een bovenooglidcorrectie te laten uitvoeren? Zoek dan een zorgverzekering die deze voor een deel vergoed!

Bovenooglidcorrectie en je zorgverzekering

Een bovenooglidcorrectie wordt bij de meeste zorgverzekeraars niet zomaar vergoed. Het wordt namelijk gezien als een cosmetische ingreep en deze worden gebruikelijk niet vergoed. Een bovenooglidcorrectie wordt alleen door je zorgverzekering vergoed als er een medische noodzaak is. Dit is het geval als je bovenooglid zover over je ogen hangt dat je er last van hebt. Je arts kan dit bekijken en een advies uitbrengen. Bij de meeste zorgverzekeraars moet je eerst toestemming vragen om een vergoeding voor een bovenooglidcorrectie te krijgen. In dat geval zal een arts je oog en ooglid bekijken en daarvan een rapport naar je zorgverzekering opsturen. Zij zullen zich dan over de aanvraag buiten en uiteindelijk krijg je bericht of je toestemming voor de bovenooglidcorretie krijgt. Je zal sowieso een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten. Hieronder kun je een overzicht vinden van zorgverzekeringen die een vergoeding geven voor een bovenooglidcorrectie. Let wel altijd op de voorwaarden en vraag altijd advies! Een onderooglidcorrectie wordt niet door je zorgverzekering vergoed.

Top 3 zorgverzekeringen bovenooglidcorrectie

Univé Zorg Polis Best (2015)

Ook bij Univé kun je een vergoeding krijgen voor een ooglidcorrectie. Hierbij moet wel een medische indicatie zijn, dus je zal toestemming nodig hebben. Univé biedt vanuit deze aanvullende zorgverzekering een vergoeding van 950 euro. Voor de Univé Zorg Polis Best betaal je 31,95 per maand.

  • Basis zorgverzekering: 96,30 (tien procent korting)
  • Aanvullende zorgverzekering Zorg Polis Best: 31,95
  • Vergoeding ooglidcorrectie: 950 euro

 Overstappen naar Univé

 Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers   97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78  Ja   Overstappen naar Delta Lloyd