Vergoedingen

Een groot gedeelte van de mensen maakt weinig tot geen gebruik van de zorg, maar veel mensen sluit wel een uitgebreide zorgverzekering af voor het geval dat. Eigenlijk is dit zonde van het geld. Zeker als je weinig zorg nodig hebt, kun je bekijken waarvoor je je wel wilt verzekeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tandartskosten, orthodontist, kraamzorg en fysiotherapie. In dit artikel gaan we beschrijven bij welke zorgverzekeraar je het beste af bent als je alleen deze zorg nodig hebt.

Orthodontist

Veel kinderen krijgen tegenwoordig een beugel. In tegenstelling tot de tandarts zit de orthodontist niet in de basis zorgverzekering. Zonder aanvullende zorgverzekering draai je dus op voor de volledige kosten van een beugel. Heeft je kind een beugel nodig? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een aanvullende zorgverzekering met goede vergoedingen voor een beugel.

Lees verder

Kraamzorg en zwangerschap

Als zwangere vrouw maak je aardig wat zorgkosten. Deze worden gelukkig grotendeels vergoed vanuit de basis zorgverzekering, maar toch kan een aanvullende zorgverzekering geen overbodige luxe zijn. Dingen die vanuit de aanvullende zorgverzekering vergoed worden zijn bijvoorbeeld de eigen bijdrage voor kraamzorg en een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaak.

Lees verder

Fysiotherapie

Veel mensen gaan regelmatig naar de fysiotherapeut. Vanuit de basis zorgverzekering wordt fysiotherapie pas vergoed vanaf de 21e behandeling. De eerste 20 behandelingen moet je dus zelf betalen. Met een aanvullende zorgverzekering is de kans groot dat de eerste 20 behandelingen wel vergoed worden. Let er wel op of je met je klachten in aanmerking komt voor een vergoeding. Vraag dit altijd na bij je huisarts, zorgverzekering of fysiotherapeut

Lees verder

 

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting  Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd