9 procent denkt aan overstappen

Negen procent denkt er aan om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Andere jaren deed gemiddeld zeven procent van de mensen dit daadwerkelijk. Er kunnen verschillende redenen om over te stappen. De belangrijkste reden voor veel mensen is dat ze willen overstappen naar een goedkopere zorgverzekering. Iedere euro die je kunt besparen op je zorgverzekering is mooi meegenomen! Dit geldt zeker voor mensen die vrijwel geen zorg nodig hebben.

Mensen die meer zorgkosten maken kijken niet alleen naar de premie van de zorgverzekering, maar ook naar de vergoedingen. Zo kunnen ze met de juiste aanvullende zorgverzekering veel geld besparen dan wanneer ze alle kosten zelf moeten betalen. Als laatste punt kan een reden zijn om over te stappen dat men niet tevreden is over hun huidige zorgverzekering. De communicatie verloopt bijvoorbeeld moeizaam of het duurt lang voor het geld van ingediende declaraties wordt teruggestort.

Wanneer je wilt overstappen, dan moet je aan een paar dingen denken. Je sluit een zorgverzekering altijd voor een heel kalenderjaar af. Je moet je huidige zorgverzekering opzeggen voor 31 december. Over het algemeen regelt je nieuwe zorgverzekering dit. Je hebt tot 31 januari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, maar de meeste mensen regelen dit voor het nieuwe jaar.

Zorgverzekering premie 2015

Zorgverzekering  Premie per maand Vrije keuze  Aanbieding Overstappen 
Bewuzt 85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo 89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis 90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect 91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek 91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87  Ja   Overstappen naar OHRA 
Anderzorg 93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé 96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg 91,87 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers 97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd  98,78  Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         


Maak jouw eigen website met JouwWeb