Hoe werken wij?

Op onze site Zorgverzekering online vergelijken.nl kun je allerlei informatie vinden over zorgverzekeringen en hun aanvullende verzekeringen. Zo willen we graag uitleggen waar je op moet letten als je wilt overstappen naar een andere zorgverzekering en hoe je een goede aanvullende verzekering kiest. Ook hebben we een overzicht gemaakt van de basis zorgverzekeringen en hun premies. Zo kun je in één oogopslag zien wat de goedkoopste zorgverzekering van 2015 is.

We hebben ervoor gekozen om de lijst met zorgverzekeringen 2015 zo overzichtelijk mogelijk te maken. We hebben bijvoorbeeld voornamelijk gekozen om de grotere en bekende zorgverzekeraars in ons overzicht op te nemen. De meeste mensen sluiten liever een zorgverzekering af bij een zorgverzekering die bekend is. Dat wekt meer vertrouwen op. Over kleine en onbekende zorgverzekeraars is vaak maar weinig te vinden of ze bijvoorbeeld klantvriendelijk zijn. Al die onbekende zorgverzekeraars maakt de lijst alleen maar onduidelijk, terwijl ze kwa premie vaak niet bij de goedkoopste horen.

We nemen voor onze premie, de premie per maand. De meeste mensen betalen gewoon per maand, dus het makkelijkste om te vergelijken met wat je nu betaald is door de maandpremie te nemen. Als je een jaarpremie neemt, kan het zijn dat je dit bedrag door 12 moet delen om een duidelijk overzicht te krijgen. Het is bij verschillende zorgverzekeraars wel mogelijk om per jaar te betalen. Je krijgt dan korting op je zorgverzekering. Gemiddeld krijg je drie procent korting.

Bij de premie hebben we gekozen voor de premie met een eigen risico van 375 euro. Dit is het verplichte eigen risico in 2015. Bij veel vergelijkingssites zie je juist dat er gekozen wordt voor het hoogste eigen risico van 875 euro. De premie is dan een stuk lager, maar voor veel mensen is het een vervelende verrassing om te zien wat de premie is met een lager eigen risico. Daarom hebben we gekozen voor een premie met alleen het verplichte eigen risico. Je kunt dus nog goedkoper uit zijn als je een hoger eigen risico afsluit!

Het grote punt waar consumenten in 2015 op vergelijken is de vrije keuze. Met een vrije keuze kun je overal zorg afnemen en wordt dit allemaal vergoed. Bij verschillende zorgverzekeraars kun je alleen zorg afnemen bij zorgverleners waarmee je zorgverzekering een contract heeft. Wanneer je toch naar een ander gaat, kan het zijn dat je een deel zelf moet betalen. Daarom hebben wij ervoor gekozen om in het overzicht ook mee te nemen of de zorgverzekering een vrije keuze heeft.

Maak jouw eigen website met JouwWeb