Extra kosten door zorgverzekering

De kosten die aan de zorg worden uitgegeven zijn enorm, maar is het niet zo dat juist de zorgverzekeringen deze kosten in de hand werken? Juist doordat we zoveel betalen voor onze zorgverzekering, willen we er zoveel mogelijk uithalen. Zeker als je vrijwel nooit wat mankeert, heb je het idee dat je het niet helemaal voor niks betaalt. De basis zorgverzekering vergoedt over het algemeen de meest noodzakelijke zorgkosten, maar vooral de aanvullende zorgverzekeringen bieden allerlei vergoedingen die eigenlijk niet noodzakelijk zijn! Nodigt dit niet uit om zoveel mogelijk gebruik te maken van de zorg?

Aanvullende zorgverzekeringen

Verschillende aanvullende zorgverzekeringen bieden allerlei vergoedingen die eigenlijk niks met echte zorg te maken hebben. Je kunt het zien als luxe zorg producten, maar het is niet noodzakelijk. De vraag is dus waarom zorgverzekeringen dit vergoeden, want als ik een aanvullende zorgverzekering zou hebben, dan zou ik er alles uithalen wat erin zit. Hieronder een paar voorbeelden.

Zwangerschap

De meeste kosten voor zwangerschap worden vanuit de basis zorgverzekering vergoed, zoals de verloskundige en kraamzorg. Maar voor extra vergoedingen kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Vergoedingen die best nuttig zijn voor de zwangere vrouw zijn de kosten als je in het ziekenhuis wilt bevallen zonder medische noodzaak en de vergoeding voor de eigen bijdrage van kraamzorg. Maar er zijn er ook verzekeraars die een vergoeding geven voor een zwangerschapscursus, een babyfoon, een pretecho, een consult bij een lactatiedeskundige en wat te denken van extra uren kraamzorg? Als je hier allemaal gebruik van maakt, dan kost je dus veel meer aan zorg dan dat je betaalt aan je aanvullende zorgverzekering!

Meer extra's

Ook zijn er verschillende zorgverzekeraars die een vergoeding geven voor cursussen. Je kunt hierbij denken aan een EHBO cursus of een andere gezondheidscursus. Ideaal als je dit altijd al eens hebt willen doen. Maar ook worden er vergoedingen gegeven voor zwemles en een lidmaatschap voor de sportclub. Maar het kan nog gekker, wat te denken van een bezoekje aan een lifestyle deskundige? Of een vergoeding voor het bleken van je tanden? Volgens mij allemaal luxe wat niet in de zorgverzekering thuis hoort!

Tandartsverzekering

Ook de tandartsverzekering nodigt uit tot extra zorgkosten. Zo wil je het liefst zoveel mogelijk uit je tandartsverzekering halen. Krijg je consulten vergoed? Dan ga je twee keer per jaar op controle, ook al zou één keer voldoende zijn. Even een foto voor de zekerheid of je tanden poleisten? Geen probleem als je een tandartsverzekering hebt!

Moraal van het verhaal

De vraag is dus maken we niet extra veel gebruik van de zorg omdat de zorgverzekering dit toch wel vergoed? Horen luxe zorg producten eigenlijk wel in de zorgverzekering thuis?

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015 Vrije keuze  Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         
         

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb