Verhoging eigen risico in 2013

Er staan meer bezuinigingen op het spel maar één van de spraakmakenste is wel de verhoging van het eigen risico. Het eigen risico gaat al jaren omhoog. In 2011 betaalde je 170 euro, in 2012 werd dit 220, maar in 2013 ga je maar liefst 350 euro aan eigen risico betalen! Voor mensen met een laag inkomen is dit een hoop geld. Mensen die weinig tot geen zorgkosten maken, hoeven zich eigenlijk geen zorgen te maken. Maar vooral zieken en ouderen zullen de dupe van deze regeling worden. Er wordt gesproken over een compensatie voor de laagste inkomens. Zij krijgen waarschijnlijk meer zorgtoeslag. Toch is dit niet helemaal eerlijk, want het zijn juist de mensen die net iets meer verdienen die overal buitenvallen. Zij krijgen dus de volledige rekening van 350 euro.

Een verhoging van het eigen risico is nodig om de stijgende zorgkosten binnen de perken te houden. Mensen moeten zelf meer bijdragen omdat de zorg anders niet meer te betalen is. Ook zouden mensen meer bewust worden dat zorg duur is en dat hier dus goed mee omgegaan moet worden.

Toch zijn er genoeg tegenstanders. De rekening wordt namelijk wel weer heel erg gemakkelijk bij de burger neergelegd. Waarom wordt er bijvoorbeeld niet gekeken naar de salarissen van medisch specialisten en bestuurder? Waarom zijn er zoveel bestuurslagen in de zorg? Waarom wordt er niet gekeken naar wat bijvoorbeeld ziekenhuizen declareren? Iedereen kent wel verhalen over de verspilling in de zorg en dat zou eigenlijk als eerste aangepakt moeten worden.

Goedkoopste zorgverzekering 2014

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze  Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         
         

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb