Zorgplannen 2014 komen niet door Eerste kamer

De afgelopen paar dagen is er veel te doen geweest om de plannen voor de zorg in 2014. De kritiek op de VVD en de PVDA is keihard. Het merendeel van Nederland is tegen de plannen. De meeste mensen vinden het niet redelijk dat iemand met een inkomen tot 70.000 bruto zoveel aan de zorg moet betalen. De VVD en de PVDA hebben geen meerderheid in de Eerste Kamer. Ze hebben samen namelijk maar 30 zetels in plaats van de benodigde 38. De Eerste Kamer toetst wetten en geeft toestemming of wijst de wetten af. Om een wet door de Eerste Kamer te laten komen hebben ze dus steun nodig van andere partijen zoals de SP en het CDA.

Zowel de SP als het CDA zullen de zorgplannen van de VVD en de PVDA niet steunen in de Eerste Kamer. Het CDA vindt dat de rekening teveel bij gezinnen en de midden-inkomens wordt gelegd. Er is geen sprake van een eerlijke verdeling. Ook de SP is tegen. In principe is de SP voor een inkomensafhankelijke zorgpremie, maar ze zijn het niet eens met het plafond van 70.000 euro. Iemand met een inkomen van een half miljoen betaalt net zoveel premie als iemand met een inkomen van 70.000.

De kans is groot dat de VVD en de PVDA hun zorgplannen dus zullen aanpassen zodat de lasten eerlijk verdeelt worden. Nog beter zou natuurlijk zijn dat ze de zorgkosten beperken en kijken hoe het goedkoper kan. Neem bijvoorbeeld onze buurlanden als voorbeeld!

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering    Premie 2015   Vrije keuze  Aanbieding   Overstappen  
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting  Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         
         

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb