TakeCareNow

Ook TakeCareNow is een zorgverzekering speciaal voor jongeren en studenten. TakeCareNow hoort bij Agis. Agis is één van de grotere zorgverzekeraars van ons land. Zo zit je bij een bekende zorgverzekering alleen onder een ander label. De zorgverzekering van TakeCareNow is voordelig, zo betaal je 85,17 voor de basiszorgverzekering met alleen het verplicht eigen risico. Wanneer je kiest voor een vrijwillig eigen risico ben je nog goedkoper uit. Met het maximale eigen risico ga je 64,87 per maand betalen.

Een groot pluspunt van TakeCareNow is dat je een ruim aanbod aan aanvullende zorgverzekeringen hebt. Zo is er altijd een pakket dat bij jouw zorgkosten past. Je hebt de normale aanvullende verzekeringen, maar je ook nog een tandartsverzekering afsluiten. Ik heb hieronder de verschillende aanvullende verzekeringen op een rijtje gezet zodat je makkelijk kan vergelijken.

Aanvullende verzekeringen van TakeCareNow

  • Take1. Deze aanvullende verzekering kost 5,50 per maand. Vergoedingen uit dit pakket zijn onder andere 9 behandelingen bij de fysiotherapeut, condooms en vergoeding voor bril en lenzen.
  • Take2. Deze aanvullende verzekering is uitgebreider dan Take1. De kosten van deze verzekering zijn 15,50 per maand. Er worden 12 fysiotherapie behandelingen vergoed en je krijgt condooms. Ook worden er meerdere kosten vergoed als je naar het buitenland gaat.
  • Take3. Take3 is de meest uitgebreide aanvullende verzekering die je bij TakeCareNow kunt afsluiten. Met deze zorgverzekering krijg je voor veel zorgkosten een vergoeding zoals 27 behandeling fysiotherapie, buitenland, alternatieve geneeswijzen en eerstelijns psychologie. Je betaalt voor Take3 33,25 per maand. Deze aanvullende verzekering is speciaal voor jongeren die niks aan het toeval willen overlaten of veel zorgkosten maken.

Tandartsverzekering van TakeCareNow

Bij zorgverzekering TakeCareNow kun je 3 verschillende tandartsverzekeringen afsluiten. Deze komen bovenop je basis zorgverzekering en eventuele aanvullende verzekering. Of je een tandartsverzekering nodig hebt hangt van je gebit af en hoe vaak je naar de tandarts gaat. Ook kan meespelen hoeveel risico je wilt lopen om zelf voor je kosten op te draaien! Wanneer je 1 keer per jaar naar de tandarts gaat en eigenlijk nooit gaatjes hebt, dan is een tandarts verzekering waarschijnlijk overbodig!

  •  Tand50. Tand50 is de goedkoopste tandartsverzekering die er is. Je consulten en mondhygiëne worden 100 procent vergoed en andere ingrepen voor 75 procent. Je krijgt in totaal een vergoeding van maximaal 50 euro. Tand50 kost 3,75 per maand.
  • Tand250. Bij Tand250 krijg je een uitgebreidere vergoeding dan bij Tand50. Zo krijg je alle kosten voor consulten en mondhygiëne vergoed. Overige kosten worden voor 75 procent vergoed. Tand250 kost 13,25 per maand. Er wordt in totaal 250 euro vergoed.
  • Tand500. Dit is meest uitgebreide tandartsverzekering van TakeCareNow. Net zoals bij de andere tandartsverzekeringen krijg je 100 procent vergoed van consulten en mondhygiëne. De andere tandartskosten worden voor 75 procent vergoed. In totaal wordt er maximaal 500 euro vergoed. De premie voor deze tandartsverzekering is 22 euro per maand.

Tip

Je kunt bij TakeCareNow collectiviteitskorting krijgen. Deze collectiviteitskorting is met name interessant als je een aanvullende en tandartsverzekering wilt afsluiten. Je hebt zelfs recht op korting als je een Hyves of Facebook account hebt. Je kunt maximaal 25 procent collectiviteitskorting krijgen.

Conclusie

TakeCareNow is een goede en uitgebreide zorgverzekering voor jongeren en studenten. Kwa premie van de basis zorgverzekering zijn ze iets duurder dan ZEKUR en Anderzorg, maar de aanvullende verzekering en tandartsverzekering zijn een pluspunt. Je hebt de keuze uit drie verschillende aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen. Zo kun je een pakket samenstellen dat overeen komt met jouw zorgkosten en de zorg waar je graag voor verzekerd wilt zijn.

Tags

Jongeren,

Maak jouw eigen website met JouwWeb