Premie Stad Holland 2013

Stad Holland is de tweede zorgverzekeraar die zijn premie voor 2013 bekend gemaakt. Eerder werd al bekend dat DSW zijn premie voor de basis zorgverzekering gelijk houdt. Stad Holland verhoogt zijn premie voor de basis zorgverzekering met 6 euro per jaar. Je betaalt als klant nu 103,50 per maand. Dit wordt dus 104,00 euro. De stijging is minder dan de inflatie dus dat is goed nieuws. Toch klinken er ook kritische geluiden omdat het eigen risico fors omhoog gaat en omdat bekend geworden is dat zorgverzekeraars een stuk goedkoper uit zijn door lagere prijzen voor medicijnen. De verhoging van 6 euro is dus moeilijk uit te leggen, zeker als DSW zijn premie wel gelijk kan houden! Het is wachten of er een zorgverzekeraar is die zijn premies verlaagd, maar die kans lijkt klein.

Verwachting andere zorgverzekeraars

De meeste zorgverzekeraars zullen eind oktober en begin november hun premies voor 2013 bekend maken. Nu er al twee premies bekend zijn, is de verwachting dat de meeste zorgverzekeraars zullen volgen. Dit houdt in dat ze zeer waarschijnlijk de premie voor de basis zorgverzekering gelijk houden of licht laten stijgen. Toch is het verschil tussen de duurste en goedkoopste zorgverzekering nogal altijd ruim 200 euro per jaar, dus het loont nog steeds om je zorgverzekering te vergelijken.

Maar behalve de basis zorgverzekering wordt het meer dan belangrijk om goed op je aanvullende zorgverzekering te laten. Hiermee kunnen de meeste mensen het meeste geld besparen. Een goede aanvullende zorgverzekering past bij je zorgkosten en dan het liefst tegen een zo'n laag mogelijke premie. Op deze site kan je informatie vinden over alle aanvullende zorgverzekeringen met hun vergoedingen en de hoogte van de premie. Zo kun je voor jezelf bepalen welke zorgverzekering het beste bij je past.

 Zorgverzekering premie 2013 verlagen?

De zorg is de laatste tijd niet bepaald positief in het nieuws. De kosten lopen de spuigaten uit en niemand kan nu precies vertellen wat de zorg zo duur maakt. Ja, we hebben te maken met de vergrijzing en er komen steeds nieuwe behandelingen bij. Maar wanneer je naar het buitenland kijkt, dan doen we toch iets verkeerd. De premie voor de basis zorgverzekering is behoorlijk hoog, terwijl er maar weinig vergoed wordt. Zo is er altijd het eigen risico dat je moet betalen en wat in 2013 naar maar liefst 350 euro gaat.

De eerste premies voor 2013 zijn bekend. DSW houdt zijn premie gelijk, terwijl Stad Holland zijn premie met 6 euro verhoogd. Dit is in in principe goed nieuws, omdat er een paar weken geleden nog berichten waren dat de premie met 100 euro per jaar omhoog zou gaan. Maar het is aan de andere kant juist tegenstrijdig. Zo hebben de zorgverzekeraars het afgelopen jaar flinke winst gemaakt en ze hebben veel geld bespaard door prijsafspraken voor medicijnen.

Het is dus eigenlijk wachten tot een zorgverzekeraar het lef heeft de premie gewoon eens te verlagen! Het zou in ieder geval wel een goede stunt zijn, want mensen zijn de eeuwige premie stijgingen, het verhoogde eigen risico en alle eigen bijdragen meer dan zat. En als er één zorgverzekeraar begint, dan kan de rest moeilijk achterblijven. Toch blijft het waarschijnlijk alleen bij hopen..

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze  Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95  Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd