Rollator uit het basispakket

Ook de rollator is gesneuveld in het zogenoemde Kunduz-akkoord. In 2012 werd de rollator nog vergoed door de zorgverzekeraar, maar vanaf 1 januari zal deze dus uit het het basispakket verdwijnen. Er worden hiervoor een aantal argumenten gehoord.

Tegenstanders vinden dat de rollator gewoon in het basispakket moet blijven. Voor veel oudere mensen is de rollator de enige manier om nog buiten te komen. Zonder rollator wordt hun wereld een stuk beperkter. Een rollator kost rond de 100 euro en voor ouderen met alleen AOW of veel andere kosten is dit een hoop geld. Juist om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten blijven zou de rollator gewoon vergoed moeten blijven worden.

Maar er zijn ook genoeg goede argumenten te benoemen waarom de rollator uit het basispakket van de zorgverzekering zou moeten. Zo kun je de rollator zien als een vervoersmiddel en bijvoorbeeld een fiets wordt ook niet door de zorgverzekering vergoed. Ook is het eigenlijk geldverspilling dat iedere oudere een nieuwe rollator krijgt. Sommige rollators zijn bijna niet gebruikt, dus die kunnen prima nog door een ander gebruikt worden. Sterker nog, er wordt zelfs misbruik van gemaakt. Sommige rollators worden zelfs doorverkocht aan het buitenland. Dit is natuurlijk totaal niet de bedoeling. Ouderen met een normaal inkomen zouden prima hun eigen rollator kunnen kopen en mensen die minder te besteden hebben kunnen een tweedehands rollator krijgen. Bij sommige kringloopwinkels worden ze voor ongeveer 20 euro aangeboden! Dit moet te doen zijn!

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze  Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         
         

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb