Alternatieve geneeswijzen

Alternatieve geneeswijzen en je zorgverzekering

Alternatieve geneeswijzen worden niet vanuit de basis zorgverzekering vergoed, maar er zijn wel verschillende aanvullende zorgverzekeringen waar je een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen krijgt. Hierbij gelden over het algemeen wel maximum bedragen. Zo is er vaak een maximale vergoeding per behandeling van bijvoorbeeld 40 of 50 euro. Maar er wordt ook gekeken naar het totaal bedrag per jaar. Afhankelijk van je zorgverzekering kun je bijvoorbeeld 250, 500 of 1000 euro per jaar besteden aan alternatieve geneeswijzen.

Wanneer je baat hebt bij alternatieve geneeswijzen is het aan te raden om een aanvullende zorgverzekering te kiezen die hier vergoedingen voor geeft. Allereerst moet je een schatting maken welk bedrag je in 2013 denkt uit te gaan geven aan alternatieve geneeswijzen. Aan de hand daarvan kun je kijken naar de vergoedingen van de verschillende zorgverzekeringen. Hieronder kun je een overzicht vinden van goede aanvullende zorgverzekeringen met vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen. 

Top 3 zorgverzekering alternatieve geneeswijzen

Veel mensen zoeken naar een zorgverzekering met een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Onder alternatieve geneeswijzen worden geneeswijzen bedoeld waarvoor geen medisch bewijs is dat het ook daadwerkelijk helpt. Alternatieve geneeswijzen worden over het algemeen ook niet ondersteund door artsen en verpleegkundigen. Zij krijgen hier geen les in. Toch zijn er veel mensen die baat hebben bij alternatieve geneeswijzen. Het helpt bijvoorbeeld om klachten te verminderen. Veel mensen gebruiken alternatieve geneeswijzen naast hun medische behandeling als verlichting. Bij alternatieve geneeswijzen kun je bijvoorbeeld denken aan homeopathie, acapunctuur, natuurgeneeskunde en paranormale geneeswijzen. 

Univé (2015)

Univé heeft verschillende aanvullende zorgverzekering met een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen. Bij iedere aanvullede zorgverzekering heb je een maximaal budget per jaar. Het is dus belangrijk om in te schatten hoe duur je kosten zullen zijn voor alternatieve geneeswijzen. Univé heeft voor 2015 een leuke actie voor nieuwe klanten, deze krijgen namelijk tien procent korting op hun basis zorgverzekering!

Basis zorgverzekering: 96,30

 • Univé Zorg Polis Goed: 8,75
 • Vergoeding alternatieve geneeswijzen: 300 euro per jaar
 • Univé Zorg Polis Beter: 18,25
 • Vergoeding alternatieve geneeswijzen: 500 euro per jaar
 • Univé Zorg Polis Best: 31,95
 • Vergoeding alternatieve geneeswijzen: 800 euro per jaar

 Overstappen naar Univé

Ditzo

Alternatieve geneeswijzen worden niet vanuit de basis zorgverzekering vergoed. Je zult dus een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Ditzo heeft verschillende aanvullende zorgverzekeringen waarbij je een vergoeding krijgt voor alternatieve geneeswijzen. Voor de basis zorgverzekering van Ditzo betaal je in 2015 89,95 per maand.

 • Basis zorgverzekering: 89,95
 • Vrije keuze: ja
 • Ditzo ZorgBeter: 8,85
 • Vergoeding: 150 euro per jaar
 • Ditzo ZorgBest: 24,25
 • Vergoeding: 300 euro per jaar

Zorgverzekering afsluiten bij Ditzo

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze  Aanbieding   Overstappen
Bewuzt  85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd