Zorg in het buitenland

Het is belangrijk om te weten hoe het met je zorgverzekering zit als je naar het buitenland gaat. Is je normale zorgverzekering voldoende of heb je een speciale reisverzekering nodig. Hier is eigenlijk geen simpel antwoord op te geven, maar we gaan het toch proberen. Medische kosten in andere EU landen worden vergoed. Hierbij geldt wel als voorwaarde dat het noodzakelijke medische kosten zijn. Onder noodzakelijke medische kosten worden kosten verstaan die niet uitgesteld kunnen worden tot je weer in Nederland bent. Als je bijvoorbeeld in het ziekenhuis beland na een ongeluk, dan worden je kosten vergoed. Belangrijk hierbij is wel dat er maximale bedragen zijn vastgesteld. De dekking in Nederland geldt ook in het buitenland. Stel, je maakt zorgkosten en in Nederland is de vergoeding hiervoor 100 euro, dan krijg je in het buitenland ook 100 euro vergoed. Wordt er voor deze behandeling in het buitenland 150 euro gerekend, dan zal je 50 euro zelf moeten betalen.

Aanvullende zorgverzekering

Met een aanvullende zorgverzekering ben je vaak ook in het buitenland beter verzekerd. Zo wordt er meer en voor hogere bedragen vergoed. Voordat je op vakantie gaat, is het daarom altijd aan te raden om even je polis na te kijken. Wil je helemaal goed verzekerd zijn of ga je naar een land op vakantie buiten Europa? Dan is een reisverzekering geen overbodige luxe. Zorgkosten kunnen al snel flink oplopen en het zou zeer vervelend zijn als je een rekening thuisgestuurd krijgt.

Ga je op vakantie naar het buitenland? Dan is het belangrijk om een Europese verzekeringskaart aan te vragen. Dit doe je gewoon bij je eigen zorgverzekeraar. Regel dit wel op tijd, want het zal een paar werkdagen duren voordat de zorgpas binnen is. Het grote voordeel van een Europese zorgpas is dat de zorgkosten gelijk bij je zorgverzekering gedeclareerd worden. Je hoeft dus niks zelf voor te schieten.

 

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee  10 procent korting Overstappen naar Univé
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers   97,15 Nee Korting of cadeau  Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd
         
         

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb