Premie per jaar

De derde manier om korting te krijgen op je zorgverzekering is door je premie in één keer te betalen. Het is een flinke uitgave in één keer, namelijk gemiddeld rond de 1200 euro voor de basis zorgverzekering. Maar korting is natuurlijk altijd fijn. Afhankelijk van de zorgverzekeraar krijg je rond de twee tot drie procent korting op de totale premie van je zorgverzekering. Dit is toch zo'n 60 euro die je makkelijk kan verdienen!

Korting op je zorgverzekering

Het is eigenlijk standaard dat je je zorgverzekering per maand betaalt. Maar bij de meeste zorgverzekeraars is het ook mogelijk om je premie per kwartaal, half jaar of jaar te betalen. Je krijgt dan korting op je premie. Het is uiteraard logisch dat je minder korting krijgt als je per kwartaal betaalt in plaats van per jaar. De zorgverzekeraar vindt het fijn om zekerheid te hebben dat ze je premie ontvangen en je wordt daarvoor beloond met korting. Het is eigenlijk per zorgverzekeraar verschillend hoeveel korting je op je zorgverzekering krijgt. Bij de één krijg je maar 1 procent, maar bij andere zorgverzekeringen krijg je drie procent!

Het is misschien een hoop geld in één keer, maar als je het kunt missen dan is het wel de beste optie. Geld op een spaarrekening brengt op dit moment zeer weinig op, dus dat is eigenlijk niet de moeite. Kun je het niet per jaar betalen, dan is het bij verschillende zorgverzekeraars ook mogelijk om per kwartaal of per half jaar te betalen.

Tip

Als je per jaar betaalt, is het aan te raden om alvast voor het volgende jaar te sparen. Leg iedere maand een bedrag opzij waar je mee uit komt het volgende jaar.

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie per maand  Korting per jaar Overstappen
Bewuzt   85,00   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 32,64 Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Drie procent Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30   Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers   97,15   Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Drie procent  Overstappen naar Delta Lloyd 
       
       

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb