Zorgverzekering Menzis verlaagt premie

Zorgverzekering Menzis 2014

In 2014 kun je uit drie verschillende zorgverzekeringen kiezen bij Menzis, namelijk Budget, ZorgVerzorgd en ZorgZó. De Budget zorgverzekering is de goedkoopste zorgverzekering met 86,50 per maand. Je regelt bij deze verzekering veel zelf online en er is weinig keuze vrijheid voor zorgverleners. Ook is er maar één aanvullende verzekering die je kunt afsluiten. Nieuwe klanten krijgen 50 euro retour als ze de Budget zorgverzekering afsluiten.

Bij de andere basis zorgverzekeringen is er meer keuze voor zorgverleners en aanvullende verzekeringen. Het grootste deel van de klanten gaat voor de ZorgVerzorgd polis van Menzis. Deze kost 95,50 per maand.

Zorgverzekering Menzis 2013

Zorgverzekeraar Menzis is de derde zorgverzekering die zijn zorgverzekering premie voor 2013 bekend maakt. En beter nieuws: het is de eerste zorgverzekering die zijn premie voor 2013 verlaagt! In eerdere nieuwsberichten gaf ik al aan dat een verlaging eigenlijk niet kon uitblijven. Menzis verlaagt zijn premie met 6 euro per jaar. De basis zorgverzekering wordt dus 50 cent per maand goedkoper. Dit is misschien niet veel, maar in tijden dat alles duurder wordt is deze verlaging mooi meegenomen! De zorgverzekering premie voor 2013 van Menzis bedraagt 106 euro per maand.

Menzis verlaagt de premie voor 2013

Na eerdere berichten dat de zorgverzekering verhoogt zou worden met 100 euro per jaar, blijkt dit toch heel erg mee te vallen. Eerdere zorgverzekeraars lieten de premie gelijk of verhoogde deze met een klein bedrag. Na verschillende berichten in het nieuws over hoge winst en besparingen die werden gemaakt door zorgverzekeraars, kon het eigenlijk niet uitblijven dat een zorgverzekering zijn premie zou verlagen. Menzis is de eerste zorgverzekering die zijn premie verlaagd, namelijk met 6 euro per jaar. De kans is erg klein dat andere zorgverzekeraars hun premie nu veel laten stijgen, want dat zou alleen maar klanten kosten. Tenminste, ik zou geen klant blijven bij een zorgverzekering die zijn premie flink verhoogd, terwijl andere deze alleen maar verlagen.

Toch blijft het nog steeds aan te raden om zorgverzekeringen te vergelijken, want wellicht zijn er goedkopere zorgverzekeringen. De basis zorgverzekering van Menzis kost 106,00 euro per maand. Dit maakt Menzis dus één van de duurdere zorgverzekeringen. Er wordt verwacht dat rond half november alle premies voor 2013 bekend zijn en pas dan kun je een goede vergelijking maken.

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze  Aanbieding Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee   Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd