Bril en lenzen en zorgverzekering

In Nederland zijn er miljoenen mensen die een bril of lenzen nodig hebben. Een bril en lenzen zijn over het algemeen niet goedkoop. Zo ben je al snel tussen de 100 en 300 euro kwijt. Hoe veel geld je kwijt bent, is van een aantal zaken afhankelijk. Zo is een bril een dure aanschaf in één keer, maar daarna heb je er vrijwel geen kosten meer aan. Terwijl lenzen iedere keer opnieuw aangeschaft moet worden en de controle ook belangrijker is! Vanuit de basis zorgverzekering is er geen vergoeding voor een bril en lenzen, maar vanuit de aanvullende zorgverzekering kun je hiervoor wel in aanmerking komen. Lees hier alles over je zorgverzekering en bril en lenzen.

Aanvullende zorgverzekering voor bril en lenzen

Het is over het algemeen niet nodig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor een bril en lenzen. De aanvullene zorgverzekering zal namelijk over het algemeen namelijk duurder zijn dan je bril of lenzen. De vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering is namelijk niet zo hoog. Vaak moet je meerdere jaren klant zijn en krijg je maar een vergoeding in de twee of drie jaar. Afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering krijg je een vergoeding van 50 tot 150 euro maximaal. Je kunt dus eigenlijk zeggen dat het niet de moeite waard is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten voor een bril of lenzen.

Maar wanneer je toch een aanvullende zorgverzekering hebt om je bijvoorbeeld te verzekeren tegen andere zorgkosten, dan is het aan te raden om de vergoeding voor je bril en lenzen in de gaten te houden. Misschien heb je wel recht op een vergoeding terwijl je hier helemaal geen erg in hebt. Ook al krijg je maar 50 euro terug, het is toch de moeite waard!

Bij de meeste zorgverzekeraars zal je een rekening van je opticien moeten opsturen met een declaratieformulier om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor je bril en lenzen. Je zorgverzekeraar zal je declaratie beoordelen en kijkt bijvoorbeeld of je al lang genoeg klant bent. Als je maar één keer in de drie jaar een vergoeding voor bril en lenzen krijgt, dan krijg je deze vergoeding pas in het derde jaar dat je klant bent.

Goede aanvullende zorgverzekering voor bril en lenzen

Ditzo (2015)

Bij Ditzo kun je een lenzen en bril abonnement afsluiten. Dit houdt in dat je 100 euro korting op een bril of lenzenpakket krijgt bij opticien EyeWish Groeneveld. Je betaalt voor dit bril of lenzenabonnement 4,25 per maand. Dit is dus 51 euro per jaar. Je hebt dus een direct voordeel van 49 euro. Ook de basis zorgverzekering van Ditzo is een aanrader. Ditzo is de goedkoopste zorgverzekering waarbij je vrije keus hebt. Dit houdt in dat je zelf mag bepalen waar je zorg afneemt. De basispremie van Ditzo is 89,95 per maand.

Zorgverzekering afsluiten bij Ditzo

Univé (2015)

Bij Univé heb je twee aanvullende zorgverzekeringen waarbij je een vergoeding krijgt voor je bril of lenzen. Je krijgt deze vergoeding één keer in de drie jaar. Je moet dus drie jaar klant blijven bij Univé om in aanmerking te komen voor deze vergoeding. Univé heeft voor 2015 een leuke aanbieding voor nieuwe klanten. Deze krijgen namelijk 10 procent korting op hun basis zorgverzekering.

  • Basis zorgverzekering: 96,30 (tien procent korting)
  • Univé Zorg Polis Beter: 18,50
  • Vergoeding: 100 euro per 3 jaar
  • Univé Zorg Polis Best: 31,95
  • Vergoeding: 150 euro per 3 jaar

 Overstappen naar Univé 

Goedkoopste zorgverzekering 2015

Zorgverzekering  Premie 2015  Vrije keuze   Aanbieding   Overstappen
Bewuzt   85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo   89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis  90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect  91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
Energiek   91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87 Ja   Overstappen naar OHRA
Anderzorg  93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé   96,30 Nee 10 procent korting Overstappen naar Univé 
PNOzorg  96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
UnitedConsumers  97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd   98,78 Ja   Overstappen naar Delta Lloyd 
         
         

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb