Nieuwe premie zorgverzekering

Op dit moment is alleen nog de zorgverzekering premie van DSW voor 2015 bekend. DSW heeft zijn premie voor het komende jaar gelijk gehouden, dus de verwachting is dat de andere zorgverzekeraars dit voorbeeld zouden volgen. Dit is goed nieuws, want in eerste instantie wordt gesproken over een stijging van ruim 100 euro bij jaar. Dit komt neer op ongeveer tien euro per maand. Dit zou een tegenvaller zijn voor veel mensen, want de zorgtoeslag stijgt niet mee en de inkomens stijgen ook niet in verhouding mee. 

Op 18 novemeber moeten alle premies van de zorgverzekeringen bekend zijn. Traditiegetrouw stappen de meeste mensen in december over en dan vooral de laatste week, tussen Kerst en Oud en Nieuw. De focus zal dit jaar niet liggen op de laagste premie, maar vooral op de zorgverzekeraar met de beste vergoedingen en een vrije keuze. 

Een zorgverzekering is een persoonlijke kwestie. Voordat je een zorgverzekering afsluit is het goed om na te denken over de zorgkosten die je het komende jaar denkt te gaan maken. Slik je medicijnen, wil je graag zwanger worden of heb je een slecht gebit, kies dan een zorgverzekering met vergoedingen hiervoor.

Ook de vrije keuze voor zorgverleners wordt steeds belangrijker. Zorgverzekeraars sluiten een contract af met zorgverleners tegen een bepaalde prijs. Bij sommige zorgverzekeraars mag je dan alleen zorg afnemen bij deze zorgverleners. Ga je naar een ander? Dan betaal je het zelf of je krijgt maar een gedeelte vergoed. De zorgverzekeringen met de laagste premies hebben vaak geen vrije zorgkeuze, waardoor je bijvoorbeeld verplicht bent om naar een bepaald ziekenhuis te gaan. Wanneer je dit vervelend vindt, kun je beter kiezen voor een iedere duurdere zorgpolis maar wel met vrije keuze.

Premie zorgverzekering 2015

Zorgverzekering   Premie per maand  Vrije keuze  Aanbieding   Overstappen 
Bewuzt 85,00 Nee   Overstappen naar Bewuzt
Ditzo 89,95 Ja   Overstappen naar Ditzo
Menzis 90,75 Nee   Overstappen naar Menzis
CZdirect 91,15 Nee   Overstappen naar CZdirect
VGZ 91,15 Nee   Overstappen naar VGZ
Energiek 91,45 Nee   Overstappen naar Energiek
OHRA  91,87  Ja   Overstappen naar OHRA 
Anderzorg 93,00 Nee   Overstappen naar Anderzorg
Univé 96,30 Nee 10 procent korting  Overstappen naar Univé 
PNOzorg 96,60 Ja   Overstappen naar PNOzorg
HEMA 97,00 Nee Korting bij HEMA Overstappen naar HEMA
UnitedConsumers 97,15 Nee Korting of cadeau Overstappen naar UnitedConsumers
Delta Lloyd  98,78  Ja   Overstappen naar Delta Lloyd